تا حالا به این موضوع فکر کردین گازمورد استفاده کپسول اتش نشانی ازچیست؟

ساخت وبلاگ

در این مقاله از فرشگاه اعلام و اطفا حریق f125 قصد داریم تا در رابطه با گاز کپسول آتش نشانی صحبت کنیم. شاید برای شما سوال پیش بیاید که گاز مورد استفاده در کپسول آتش نشانی چیست و این کپسول از چه موادی پر شده است. ما در این مطلب به تمام این سوالات پاسخ خواهیم داد و شما را با این مبحث به صورت کاملا تخصصی آشنا خواهیم کرد.

 

گاز کپسول آتش نشانی چیست

 

گاز کپسول آتش نشانی در کپسول‌‌‌‌های آتش نشانی به دو منظور استفاده می‌گردد. اولین کارکرد این گاز خنک کردن محلی است که آتش در آنجا اتفاق افتاده است. گاز کپسول آتش نشانی موجود در کپسول وظیفه خنک کردن محل آتش‌ سوزی را بر عهده دارد. وظیفه دیگر این گاز هدایت کردن خاموش کننده موجود در کپسول آتش نشانی است که به این صورت می‌توان عملیات را به درستی انجام داد. در این قسمت به بررسی این موضوع می‌پردازیم که در کپسول آتش نشانی از چه گاز هایی استفاده می‌شود. به طور کلی از گاز کربن دی اکسید و هوای خشک استفاده می‌شود. روند این گازها درون کپسول ها متفاوت است و بسته به نوع خود خاموش کننده از هر کدام از آنها استفاده می‌شود. اگر موادی که در کپسول آتش نشانی استفاده می‌شود بر پایه آب باشد اصلا نمی‌توان از گاز کربن دی اکسید در آن استفاده کرد.

گاز کپسول آتش نشانی چیست

ممکن است این گاز موقع حریق منجمد گردد و عملکرد کپسول آتش نشانی را مختل نماید. در این شرایط بهترین گزینه استفاده از هوای فشرده است. از گاز دی اکسید کربن بیشتر در کپسول هایی استفاده می‌شود که خاموش کننده‌ آنها بر پایه آب نیست. خاصیت گاز کربن دی اکسید به این صورت است که وقتی در مخزن‌‌‌‌های کپسول آتش نشانی فشرده می‌شود حرارت بسیار زیادی را از دست می‌دهد. یکی دیگر‌ از مزیت‌‌‌‌های گاز دی اکسید کربن در داخل کپسول‌‌‌‌های آتش نشانی این است که با دمای بسیار پایین خود می‌تواند حرارت آتش سوزی را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد و اطفاء حریق را سریع تر و بهتر انجام دهد. همچنین از پیشرفت آتش‌ سوزی به سرعت جلوگیری می‌کند.

 

 

استفاده از گاز کربن دی اکسید در کپسول آتش نشانی

 

در مطالب بالا عنوان کردیم که گاز کپسول آتش نشانی ممکن است از نوع گاز کربن دی اکسید باشد و مواد داخل کپسول آتش نشانی شامل این گاز باشند. گاز کربن دی اکسید به دو صورت در کپسول‌‌‌‌های آتش نشانی استفاده می‌شود. صورت اول استفاده از این گاز در کپسول‌‌‌‌های کارتریج بیرون و صورت دوم استفاده از این گاز در کپسول‌‌‌‌های کارتریج داخل است. نحوه کار کارتریج داخل به این صورت است که زمانی که اهرم را فشار می‌دهید، مواد در کپسول آتش نشانی تحت فشار قرار می‌گیرند. این اتفاق سبب پاشیدن مواد با سرعت به بیرون می‌شود. از طریق کارتریج بیرون به دو صورت می‌توان راه خروج مواد به بیرون را باز کرد. از طریق اهرم یا به صورت فلکه ای خروج مواد در کارتریج بیرون اتفاق می‌افتد. بیشتر از کارتریج بیرون در کپسول‌‌‌‌های آتش نشانی پودری استفاده می‌گردد.

 

مواد داخل کپسول آتش نشانی 

 

در مطالب بالا در رابطه با گاز کپسول آتش نشانی صحبت کردیم. حال به بررسی مواد داخل آتش نشانی می‌‌پردازیم. درون کپسول آتش نشانی مواد مختلفی وجود دارند که می‌ توانند کار اطفاء حریق را به درستی و به بهترین شکل ممکن انجام دهند. پودر‌‌‌‌های شیمیایی آتش نشانی از مواد اولیه درون کپسول‌‌‌‌های آتش نشانی می‌باشند که به صورت گردی بسیار نرم هستند. از مواد افزودنی در این پودرها استفاده می‌شود تا از چسبندگی که بر اثر رطوبت و گرما ایجاد می‌شود جلوگیری شود. انواع پودر‌‌‌‌های شیمیایی آتش نشانی شامل پودر بی کربنات پتاسیم، فسفات آمونیوم پودر بی کربنات سدیم، بی کربنات پتاسیم بر پایه اوره و مانکس می‌باشند. از مواد دیگر تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی پودر خشک آتش نشانی، خاموش کننده پودری، خاموش کننده گاز دی اکسید کربن را می‌توان نام برد.

گاز کربن دی اکسید در کپسول آتش نشانی

وجود کپسول آتش نشانی در هر محلی جزو واجبات است. زیرا این کپسول ها در مواقع لزوم‌ می‌توانند جلوی پیشروی یک آتش سوزی بسیار بزرگ‌ و وحشتناک را بگیرند و به این ترتیب از صدمات مالی و جانی زیادی جلوگیری کنند. پس بهتر است از این کپسول ها در محل زندگی و یا محیط کار خود استفاده کنید. همچنین بهتر است هر چند وقت یکبار این کپسول ها را بررسی کنید تا در صورت فاسد شدن و هر مشکلی سریعا متوجه شده و در صدد رفع آن برآیید. امید است با این مطالب توانسته باشید اطلاعات مفیدی در زمینه گاز کپسول آتش نشانی و مواد داخل آن به دست آورده باشید و پاسخ مناسبی برای سوالات خود در این زمینه پیدا کرده باشید. 

 

شارژ کپسول آتش نشانی

 

کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می‌باشند:

راه‌‌‌‌‌‌های ارتباطی
09126633036
02166719137

آتش سوزی...
ما را در سایت آتش سوزی دنبال می کنید

برچسب : شارژکپسول آتش نشانی, نویسنده : فاطمه ff125 بازدید : 95 تاريخ : جمعه 4 آذر 1401 ساعت: 23:18